De professionele coaching- en trainingswereld verandert zich in een hoog tempo.

WeTrainers maakt opleiders weer flexibel en laat hen meedoen in blended learning.

De corona tijd bracht een probleem aan de oppervlakte wat er eigenlijk al heel lang was: veel trainers zijn volledig afhankelijk van een oud business model. Zij hadden niet door dat het spoor in hun vak veranderde en veel nieuwe treinen al van het station vertrokken zijn. Die kwetsbaarheid werd half maart binnen één week pijnlijk duidelijk:

  1. Zonder klassikale training geen inkomsten en géén alternatief: jouw businessmodel is volledig afhankelijk van uren en niet schaalbaar
  2. Het effect van trainingen is moeilijk meetbaar
  3. In de tijd tussen de dagdelen in, zakt de leeropbrengst snel weg
  4. Iedere trainingsdag betekent productiviteitsverlies voor de klant
  5. Gesprek over de échte klantwaarde wordt nauwelijks gevoerd

Trainers en opleiders willen wel veranderen, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen.

Wat wil je klant, met wie ga je de learning journey bouwen, wat het kost en hoe moet je het verkopen?

Wat is WeTrainers BV?

WeTrainers is een netwerkorganisatie gericht op support in de transitie naar nieuwe verdienmodellen. Anders dan aanbieders van een learning platform, zijn wij zelf trainers. We begrijpen het vak, het oude verdienmodel en lossen samen de problemen op waar je tegenaan loopt. De afgelopen vijf jaar hebben wij zelf geïnvesteerd in het ‘blended’ maken van onze bureaus en toevoegen van online producten. Tot begin 2020 liepen wij ver voor de troepen uit.

Daarnaast coachen wij in het her-positioneren van je bedrijf, zijn we experts op het vlak van online & sociale media marketing en hebben ruim ervaring opgedaan in het zelf ontwerpen én laten bouwen van blended learning journeys. Wij zijn partner van o.a. aNewSpring, MyQuest en AdobeConnect. Klik hier om met het WeTrainers Team kennis te maken.

De flexibiliteit van trainers en docenten is groot: binnen 2 weken stapte meer dan 80% over naar online lesgeven via MS Teams, Zoom, Adobe Connect, Google Meet of Skype for Business.

Helaas zijn ze nog steeds niet onderscheidend en nog altijd afhankelijk van het oude tijd voor geld verdienmodel.

Voor wie?

Wij bieden een vijf stappen traject aan voor zelfstandige trainers, trainingsbureaus en opleiders om hun businessmodel te veranderen van klassikale dagdelen naar blended trainingsproducten. Wil je minder afhankelijk zijn van ‘uurtje-factuurtje’ of zwart op wit hoe je met e-learning geld kunt verdienen, dan zijn wij de juiste collega. Samen kiezen we hoe we de vraag van jouw klanten omzetten naar een blended trainingsoplossing. Tegelijk maak je je bureau toekomst bestendig: kies voor de transitie naar producten, online modules, abonnementen en programma’s. In minder tijd, meer winst!

De COVID-19 crisis heeft enorm geholpen bij de acceptatie van online leren.

Maak jij daar als trainer al optimaal gebruik van?

De vijf stappen: S.K.O.L.A

  1. Stilstaan: vanuit rust, overzicht en inzicht maak je bewuste keuzes
  2. Klantwaarde leveren: los het échte probleem van je ideale klant voortreffelijk op.
  3. Online & blended: E-learning journey’s ontwerpen en verkopen.
  4. Laten bouwen of zelf bouwen: Je hebt gekozen voor een LMS: ben je nu ook IT-er?
  5. Altijd blijven leren buiten je comfortzone: laat je prikkelen door een groeinetwerk.

In vijf stappen toekomstbestendig

Met het WeTrainers vijfstappenplan krijg je grip op de essentie van je bedrijf: je onderscheidend vermogen, je businessmodel, jouw ideale klant en de meerwaarde van de oplossing die je biedt. Juist daarmee onderscheiden wij ons van online leersoftware aanbieders. De keuze voor één van de vele goede platforms is niet dé oplossing. Het is onderdeel van één van vijf stappen. In jouw vak is het ontwikkelen van mensen belangrijk, de ontwikkeling van jouzelf en jouw bedrijf zijn vanaf nu nét zo belangrijk!

Wij delen graag onze kennis en ons netwerk met jou.

Welke manier kunnen we jou helpen?

Partners en klanten

Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Klant
Klant
Klant
Klant
Klant

Contactgegevens